Tandreglering

Tandreglering

Ortodonti / tandreglering, innebär att rätta till tänderna.

Olika typer av bettfel behandlas med olika metoder inom tandreglering och tandställningar. Tänderna placeras i en jämn tandbåge för att skapa ett vackert leende med ett optimal bett.

Barn och vuxna med någon form av felställning i tänder eller käkar kan genomgå ortodonti/tandregleringsbehandling, behandlingarna kan variera och planeras från vad som blir bäst utifrån din diagnos. Duska ha friska tänder, tandkött och tandbenet. Därav vikten av vårt samarbete med din allmäntandläkare eller andra specialisttandläkare.

Under rubriken "Våra behandlingar", kan Du läsa vidare om olika behandlingsalternativ som vi erbjuder.

1. Inregistrering/konsultation

Vid första besöket genomförs en noggrann klinisk undersökning av en var våra Ortodontister/övertandläkare (Legitimerad Tandläkare med specialistkompetens inom tandreglering /ortodontist) och en av våra duktiga ortodontiassistenter /tandhygienister.

Moment som utförs:

  • Vid behov tas Digital röntgen i form av panorama, intraorala röntgen bilder, kefalostat (profilröntgen) för att se status på dina tänder och omkringliggande vävnader och ställa en skelletal diagnos.
  • Fotografering intraoralt och extraoralt.
  • Intraoral scanning utförs för framställning av digitala studiemodeller av dina tänder.
  • Vid behov skickas remiss till din ordinarie allmäntandläkare eller specialistkollegor. Detta besök tar 50-60 min.

2. Behandlingsplanering

Behandlingsplaneringen utförs av en av våra ortodontister (övertandläkare) och baseras på undersökning, röntgenbilder, modeller samt fotografering.

3. Fastsättning av tandställning

Efter noggrann genomgång av behandlingsplan och dess olika moment med patienten (för barn och ungdomar tillsammans med förälder) påbörjas behandlingen.

Tandställningen sätt i en käke i taget, dvs fasttandställning i över och underkäken sätts in vid 2 olika besök.

4. Behandlingsbesök

Du besöker oss initialt var 8-12 vecka och sedan kan besöksintervallen variera mellan 4-6 veckor.

5
Betyg
21
Antal
18
Rek.

Tandreglering

Boka en konsultationstid hos en av våra övertandläkare inom tandreglering. Då ingår IO scanning av bettet, fotografering samt röntgen.